GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK A KRIOTERÁPIA HASZNÁLÓITÓL

AZ EGÉSZ TESTES KRIOTERÁPIA ALAPJAI

Mi az a Krioterápia és Hogyan Működik?

HASZNÁLAT ELŐTT

Hogyan Készüljünk fel a Krioterápiára és Ki Használhatja a Krioterápiát?

ELJÁRÁS ALATT

CRYO XC™ Tapasztalat

ELŐNYÖK

Melyek a Krioterápia Fő Előnyei?

EGYÉB GYIK

Különféle és Egyéb Kérdések a Krioterápiával Kapcsolatban

LOKALIZÁLT / PONT KRIOTERÁPIA

Mi az a Lokalizált Krioterápia és Hogyan alkalmazzuk?

AZ EGÉSZ TESTES KRIOTERÁPIA ALAPJAI

1. MI AZ EGÉSZ TESTES KRIOTERÁPIA?

Az Egész Testes Krioterápiát az emberi test extrém hidegnek való kitételével jellemezhetjük, amelyet leggyakrabban krioszaunában vagy kriokamrában alkalmaznak. Az Egész Testes Hidegterápia célja a sérülésekre adott gyors és jobb reakció lehetőségének maximalizálása, a test hosszú távú kondicionálása és a megfigyelt pozitív esztétikai hatások, amelyeket a bőrre gyakorolhat. Eredetileg a krioterápia kifejezés a görög „cryo” (κρύο) és a „terápia” (θεραπεία) szavakból származik, ami hideget és gyógyulást jelent. A krioterápia pozitív hatásait már több száz éve ismerik, de az abszolút potenciálját csak mostanában fedezték fel.


A begyűjtött orvosi tanulmányoknak, visszajelzéseknek és a krioterápia alkalmazás biztonságosságának vizsgálatának köszönhetően, valamint az emberek hosszú távú krioterápiás tapasztalatai alapján, most teljes mértékben kihasználhatjuk a krioszauna/kriokamra által kínált extrém körülményeket. Az eljárás során az ügyfél teste ezeknek a szélsőséges hőmérsékleteknek van kitéve és azt a benyomást kelti, hogy a test a fennálló környezet miatt hipotermiát tapasztalhat (olyan állapot, amelyben a test hőmérséklete a normál szint alá esik, 36,7°C vagy 98°F). Ennek megfelelően az agy meg szeretné védeni a testet a hipotermiától, amit főleg a test perifériás részein a vérerek és az izmok szűkítésével ér el, ezt a folyamatot érszűkületnek nevezik.

Amint a terápia véget ért és a test elkezdi felismerni, hogy biztonságos körülmények között van, értágulat formájában felszabadítja az ereket és az izmokat. A hipotermia kockázatát megakadályozza a krioszaunában megengedett bent tartózkodási idő, amely 3 perc. Az Egész Testes Krioterápia rövid távon felgyorsítja a sérülésekből való felépülést, de már szintén hozzájárult néhány káros egészségi állapot javításához is.

OLVASSON TÖBBET

2. BIZTONSÁGOS-E AZ EGÉSZ TESTES KRIOTERÁPIA?

Az Egész Testes Krioterápiát krioszaunánk ellenőrzött környezetében végezzük és az ügyfeleket képzett személyzetünk folyamatosan szemmel tartja. Berendezéseink több tucat országban megfeleltek az egészségügyi és biztonsági előírásoknak.


Gépeink megfelelnek az európai normáknak, mivel CE-jelöléssel és UL-jóváhagyással is rendelkeznek. Azokon a helyeken, ahol a berendezésünket, a krioszaunát vagy a lokalizált gépünket használják, mielőtt az a mindennapi felhasználók számára elérhetővé válna, kockázatértékelést javasolunk (különösen a folyékony nitrogén tárolása és használata miatt), hogy megbizonyosodjon arról, mindent betartanak.
Az összes gépkezelőnek be kell tartania a biztonságos üzemeltetésre vonatkozó irányelveket. Krioszaunáinkban naponta több mint 10 000 krioterápiás kezelést végeznek, és azon túl, hogy biztonsági és gyártási szabványaink szerint teszteltük őket, idővel a berendezéseinkben végzett Egész Testes Hidegterápia biztonságát is tesztelték.
OLVASSON TÖBBET

3. MIÉRT HASZNÁLUNK FOLYÉKONY NITROGÉNT ÉS VAJON ÁRTALMAS?

Napjainkban szinte minden kriogén berendezés, akárcsak a krioszaunánk, Folyékony Nitrogén hűtőfolyadékkal működik. A folyékony nitrogén számos olyan tulajdonsággal rendelkezik, amelyek tökéletes hűtőfolyadékká teszi az Egész Testes Krioterápiát.


Az első ok a légkörben való bőséges mennyisége (a légkör kb. 77%-a), mivel folyékony formába préselve könnyen összegyűjthetjük a körülöttünk lévő levegőből. Másodszor, a nitrogén folyékony állapotban lehetővé teszi a szükséges hűtőfolyadék egyszerű tárolását.
Forráshőmérséklete -196 Celsius fok, ami segít abban, hogy nagyon gyorsan elérjük a rendkívül alacsony hőmérsékletet. A harmadik ok az elérhetősége és a forgalmazók nagy száma. A negyedik ok a folyékony nitrogén biztonságára és kényelmes gyakorlati alkalmazására és kezelésére vonatkozó meglévő irányelvek, amelyek szinte minden körülmények között biztonságossá teszik a használatot. Ezért olyan egyszerű kihasználni a folyékony nitrogén szélsőséges hőmérsékletét (-196°C vagy -320°F).
OLVASSON TÖBBET

HASZNÁLAT ELŐTT

1. MILYEN KOCKÁZATOK KAPCSOLÓDNAK AZ EGÉSZ TESTES KRIOTERÁPIÁHOZ?

Az Egész Testes Krioterápia nagyon jól tolerálható és csupán minimális kockázattal jár. A kockázatok közé tartozik a vérnyomás akár 10 egységnyi ingadozása a kezelés során


(ez a hatás az eljárás befejezése után megszűnik, mivel a perifériás keringés normalizálódik), allergiás reakció a szélsőséges hidegre (ritka), bőrpír és égési sérülések (csak akkor ha az ügyfél az ajánlottnál hosszabb ideig van kitéve alacsony hőmérsékletnek). A kockázatok leggyakrabban olyan személyeknél figyelhetők meg, akiknek állapota megtalálható az ellenjavallatok listáján.
OLVASSON TÖBBET

2. KINEK NEM AJÁNLJUK AZ EGÉSZ TESTES KRIOTERÁPIÁT?

A következő állapotok ellenjavallatoknak számítanak az Egész Testes Hidegterápiában: Terhesség, súlyos magas vérnyomás (BP> 180/100), nemrégiben átélt szívinfarktus,


instabil angina pectoris, aritmia, tünetekkel járó szív- és érrendszeri betegség, szívritmus-szabályozó, perifériás artériás elzáródás, vénás trombózis, akut vagy közelmúltban fellépő cerebrovaszkuláris baleset, kontrollálatlan rohamok, Raynaud-szindróma, láz, daganatos betegség, vese- és húgyúti betegségek, tünetekkel járó tüdőelégtelenségek, vérzési rendelleneségek, súlyos vérszegénység, fertőzés, klausztrofóbia, hidegallergia, 18 év alatti életkor (a kezeléshez szülői beleegyezés szükséges), akut vese- és húgyúti betegségek.

A vendégeknek mindig ellenőrizniük kell orvosaikkal saját egészségügyi állapotukat.

OLVASSON TÖBBET

3. KINEK ÉRDEMES KIPRÓBÁLNIA AZ EGÉSZ TESTES HIDEGTERÁPIÁT?

Az Egész Testes Krioterápia ideális izomgyógyulásra vágyó sportolóknak, krónikus fájdalommal és gyulladásos betegségben szenvedőknek, valamint azoknak, akik fogyni és bőrfiatalításra vágynak.


A krioterápiát műtétek után is alkalmazzák a gyógyulás felgyorsítására és a fájdalom csökkentésére, a fájdalomcsillapítók kellemetlen mellékhatásai nélkül. A fiatalabb, 10 és 18 év közötti ügyfelek csak szülői beleegyezéssel vehetnek részt Egész Testes Krioterápiás kezelésen.
OLVASSON TÖBBET

4. KÉNYELMES AZ EGÉSZ TESTES KRIOTERÁPIA HASZNÁLATA?

Igen. Az Egész Testes Krioterápia száraz, túlhűtött levegő bőrfelületen történő áramlásából áll; így a folyamat soha nem fagyasztja le a bőrszöveteket, izmokat vagy szerveket. Az eredmény csak a hideg


„érzése”. A testtel elhiteti, hogy ez a rendkívüli hideg életveszélyes. A krioterápia nedvesség nélküli száraz hideg és még azok számára is elviselhető, akik nem különösebben szeretik a hideget.
OLVASSON TÖBBET

ELJÁRÁS ALATT

1. MIT VISELJEK A KRIOSZAUNÁBAN?

Száraz zoknit és belebújós szandált tudunk biztosítani a lábára. Ezenkívül, könnyű pamutkesztyűvel is készülünk. A férfiaknak száraz fehérnemű ajánlott; nőknek nem kötelező.


Az összes ékszert, órát, láncot, karkötőt és fülbevalót le kell venniük. Célunk a bőrfelület lehető legnagyobb területének szabaddá tevése, hogy a test reakciója optimalizálható legyen.

Azok a vendégek akik nehezen tűrik a hideget, a kezelés vége felé „csípős” érzést tapasztalhatnak, ez azonban a kezelés után megszűnik.

OLVASSON TÖBBET

2. MI TÖRTÉNIK AZ ELJÁRÁS ALATT?

A krioszauna a folyékony nitrogént rendkívül hideg, gáz alakú levegővé alakítja, amely a kabinba kerül, azzal a céllal, hogy 1,5-3 percig csökkentse az ügyfél bőrfelületének hőmérsékletét.


A bőr reagál a hidegre és jeleket küld az agynak, ami serkenti a szervezet szabályozó funkcióit, és gyulladásgátló fehérjéket, valamint endorfinokat szabadít fel a véráramba. Miután a kliens kilép a krioszaunából, a hatások azonnal megjelennek.
OLVASSON TÖBBET

3. HOGY ÉRZI MAGÁT AZ ÜGYFÉL AZ ELJÁRÁS UTÁN?

A kezelés arra ösztönzi testünket, hogy endorfinokat szabadítson fel, azokat a hormonokat, amelyektől energikusnak érezzük magunkat. Az egyes eljárások észlelhető hatásai általában hat-nyolc óráig tartanak. A Krio enyhítheti a fájdalmat az ízületekben és a sérült helyeken.


Az ügyfél az alvásminőségének javulását is érezheti az Egész Testes Hidegterápia után.
OLVASSON TÖBBET

4. AJÁNLOTT-E A KRIOTERÁPIÁS ELJÁRÁS UTÁNI EDZÉS?

Igen, a krioterápia egyik előnye a jégterápiával szemben, hogy a szövetek és az izmok nem fagynak le. A krioterápia utáni 10-15 perces könnyű edzés gyorsabb értágulatot idéz elő az erekben és a hajszálerekben és meghosszabbítja a fájdalomcsillapítás időtartamát.

5. AZ ELJÁRÁS ELŐTT VAGY UTÁN KELL ZUHANYOZNI?

A krioterápia előtt vagy után nem szükséges zuhanyozni. Az egész eljárás száraz és nem nedvesíti be az Ön bőrét.

6. HÁNY KEZELÉS SZÜKSÉGES AZ OPTIMÁLIS EREDMÉNY ELÉRÉSÉHEZ?

A kezelt problémától függően, kezdetben öt-tíz kezelést érdemes végezni, szorosan egymás után (minden második napon). A kezdeti terhelési időszak után a fenntartó kezeléseknek legalább heti egy alkalommal kéne ismétlődniük.

ELŐNYÖK

KÜZD A GYULLADÁS ELLEN

Orvosi szakértőknek köszönhetően ma már ismerjük a krónikus gyulladás veszélyét. Felismerték, mint az öregedéssel és az egészséget egyéb módon érintő súlyos fogyatékosságokkal összefüggő betegségek kiváltó okát.


Ezek a fogyatékosságok többek között lehetnek, cukorbetegség, rák, szívbetegségek és degeneratív betegségek, például Alzheimer-kór. Az Egész Testes Krioterápia gyulladáscsökkentésre fókuszáló használatát gyakran kiegészítő eljárásként javasolják.
OLVASSON TÖBBET

ANYAGCSERE

Az egész testes krioterápia alapelve a szervezet védekező reakciójában rejlik a szélsőséges hidegre, ami azt az átmeneti illúziót kelti, hogy a test hipotermiába kerül.


A test folyamatosan azon dolgozik, hogy hőmérséklete mindig természetes szinten maradjon, beleértve az Egész Testes Hidegterápiát is. Ez a folyamat az anyagcsere sebességének növekedését váltja ki az eljárás során. Ez viszont pozitívan befolyásolhatja az anyagcserét.
OLVASSON TÖBBET

SPORTRA VALÓ FELKÉSZÜLÉS

A sportra való felkészülés részeként az Egész Testes Krioterápiát gyulladáscsökkentésre, állóképesség javítására és az általános energiaszint növelésére ajánljuk közvetlenül edzés vagy sportolás előtt.


Az edzés utáni eljárások segítenek felgyorsítani a sérülésekből való felépülést és visszaállítani az energiát nagy intenzitású teljesítmény után.
OLVASSON TÖBBET

EGÉSZ TESTES KRIOTERÁPIA ÉS SPORT

Az Egész Testes Hidegterápia profi és amatőr sportolók számára egyaránt alkalmas. A krioterápiát a maga sokféle formájában évtizedek óta alkalmazzák az egész sportágban és ezek használata folyamatosan növekszik.


Jelenleg az Egész Testes Hidegterápia azonnali és hatékony módszer lehet azoknak, akik különféle sportolási sérüléseket szenvedtek vagy jó formában kell maradniuk.
OLVASSON TÖBBET

EGYÉB GYIK

1. MI TÖRTÉNIK AKKOR, HA GYAKRAN VAGY KÖNNYEN MEGFÁZOM?

Mivel az Egész Testes Hidegterápiából származó hideg csak a bőr felszínén hatol, csak enyhe hidegrázást tapasztal. A krioterápia javítja a keringést az egész testben, ezenkívül serkenti a barna zsírtermelést, így a jövőben javulnia kell a hidegtűrő képességének.

2. MEGFÁZHAT-E AZ ÜGYFÉL AZ EGÉSZ TESTES KRIOTERÁPIÁTÓL?

Nem. A krioterápia azonnali hideghatása csupán rövid időre emeli meg a belső testhőmérsékletet. Az immunrendszer stimulálása segíthet csökkenteni a jövőbeli megfázások súlyosságát és gyakoriságát.

3. RÉSZT VEHETNEK-E KLAUSZTROFÓBIÁBAN SZENVEDŐ SZEMÉLYEK EGÉSZ TESTES KRIOTERÁPIÁS KEZELÉSEN?

Igen. A vendég feje egész idő alatt a krioszaunán kívül marad, így képes kommunikálni a helyiségben tartózkodó személyekkel. Az ügyfél feje mindig a felső perem felett marad.


A kabin ajtaja csak mágnesek segítségével csukódik, ezért nem lehet bezárni és az eljárás teljes ideje alatt egy gépkezelő is jelen van, aki vigyáz a kliensre.
OLVASSON TÖBBET

4. HOGYAN HASONLÍTHATÓ A KRIOTERÁPIA A JÉGFÜRDŐHÖZ?

Az Egész Testes Krioterápiás kezelés egészen más reakciót eredményez a testben, mint a Jégfürdő. A krioszaunában eltöltött három perces extrém, száraz hideg csak a bőr legfelső rétegét éri el, a hidegreceptorokat, ami miatt az agy a véráramlást egy belső ciklusra korlátozza.


Az Egész Testes Krio hatására a szervezet gyulladáscsökkentő fehérjéket és endorfinokat bocsát ki, ami túltöltött vért eredményez. Egy tizenöt percnyi jégfürdő először arra készteti a szervezetet, hogy vért szállítson a végtagokba, ezért csökken a test hőmérséklete.
OLVASSON TÖBBET

5. HOGYAN BESZÉLHETEK KORÁBBI HASZNÁLÓKKAL VAGY MÁS VENDÉGEKKEL?

Ha beszélni szeretne az Egész Testes Krioterápia felhasználóival a hidegterápia hatásairól vagy a berendezésekről, kérjük, tekintse meg referencia szekciónkat vagy látogasson el térképoldalunkra, ahol interaktív térképet talál ügyfeleink elérhetőségeivel.

LOKALIZÁLT / PONT KRIOTERÁPIA

MI AZ A LOKALIZÁLT KRIOTERÁPIA ÉS HOGYAN HASZNÁLJUK?

A lokális krioterápia a test meghatározott pontjainak (arc, ízületek stb.) rövid távú helyi/ pontos kezelésére szolgál. A rendkívül hideg levegő árama -110°C és -150°C közötti hőmérsékleten tör fel.


A kezelés szokásos 10-15 perces időtartamán belül, mindegyik területet körülbelül 1-3 percig kezeljük.

Mivel a maximális hőmérséklet a fúvókánál van (-150˚С-ig), ügyesen el kell érnünk a szükséges hűtési fokot a fúvóka és a szabad bőr közötti távolság változtatásával (az áramlat minden centimétere 50-80˚С-os hőmérsékletnövekedést jelent) és az áramlási sebességgel.

OLVASSON TÖBBET

ALKALMAZÁS:

– Kozmetika (kriogén masszázs, zsírlerakódás, pattanás stb.)
– Bőrgyógyászat (pikkelysömör, atópiás dermatitis, ekcéma stb.)


– Neuropatológia (ideggyulladás, idegfájás)
– Manuális terápia (osteochondrosis)
– Sérülések kezelése
– Égési sérülések kezelése
– Sportorvoslás
– Műtét utáni felépülés
OLVASSON TÖBBET

HATÁSOK:

– Akut és krónikus fájdalmak, görcsök megszüntetése
– Gyulladás, ödéma megszüntetése


– Az izomtónus szabályozása
– A motoros működés javítása
– Az anyagcsere folyamatok aktiválása
– Fokozott immunitás
– A mikrokeringés javítása
– A szövetek regenerációja
OLVASSON TÖBBET

A KRIOFACIÁLIS – PONT KRIOTERÁPIA ELŐNYEI

– Terápiás faktorok stabilitása, változékonysága, dózishatások
– Képes megérinteni a bőrt olyan területeken, amelyek más hűtőközegek számára nem hozzáférhetők


– Képes jelentősen csökkenteni és teljesen megszüntetni a gyógyszeres kezelést
– Az eljárások kizárják a sérüléseket és mikrotraumákat, nem vezetnek mellékhatásokhoz
– Az eljárások rövidek, nem igénylik sem a készülék, sem a páciens előkészületét, ami nagy előnyt jelent más típusú krioterápiás berendezésekhez képest.
OLVASSON TÖBBET

CRYONiQ segélyvonal

Segítségre van szüksége valami másban?
Lépjen kapcsolatba velünk.