CRYO XC™ kioterápiás kamra antracitszürkében nyomás alatti rendszerrel
CRYO XC™ krioterápiás kamra antracitszürkében nyomás-mentes rendszerrel

EGÉSZ TESTES KRIOKAMRA BESZERELÉSE

A krioterápia egy olyan kezelés, amely már az egészség és a fizikai wellness számos területén megtalálta a helyét, például sportklubokban, gyógyászati létesítményekben, orvosi rendelőkben, wellness központokban, szépségszalonokban és pár otthonban is. Az orvosok, gyógytornászok és más gyógyulási specialisták egyaránt alkalmazni kezdték a krioterápiát.

A krioterápiás kamra beszerelése lehetőséget kínál arra, hogy új típusú kezelést biztosítsanak az ügyfeleknek. Mint minden más kezelési forma esetében, bizonyos feltételeket és előírásokat a hidegterápia alkalmazásánál is be kell tartani.

MIRE VAN SZÜKSÉGEM AZ EGÉSZ TESTES KRIOTERÁPIÁS KAMRA BESZERELÉSÉHEZ?

Az első feltétel a kriogén kamra kellően nagy helyiségben történő felállítása, amely megfelel a nitrogén alapú egész testes krioszauna befogadási kritériumainak. Az ajánlott alapterület 15-20 m² (45-60 ft²).

Maga a CRYO XC™ nagyon sokoldalú és a legtöbb helyiségbe beépíthető, mivel a részekre bontott egység már 60 cm széles ajtókon is átfér, ami a kriokamrás berendezések között egyedülálló tulajdonságnak számít. Mindazonáltal, a kriokamra beszerelése után a nitrogénpalackokra is gondolni kell, ezért időben el kell intézni ezek ellátók általi folyamatos beszerzését.

Kriokamránk folyékony nitrogénnel működik, amely folyékony halmazállapotúvá alakított sűrített gáz. A nitrogén gáz formájában nem mérgező és a belélegzett levegőnk elsődleges összetevője. Mindazonáltal, ha a levegő nitrogénkoncentrációja meghalad egy bizonyos határértéket (a környezeti levegőben 19% alatt), megnő a hipoxia (oxigénhiány) kockázata, amely (igaz ritkán) szédülés vagy ájulás formájában jelentkezhet. Ezért minden egyes beszerelésnél számos biztonsági intézkedést alkalmazunk. Először is szükségünk van egy legalább 12 cm átmérőjű nyílásra a falon, amely lehetővé teszi a nitrogén levegő eltávozását az ügyfél krioszaunájából. Ez természetesen történhet falon keresztül, vagy az eltávolítás egy integrált szellőzőrendszer segítségével is megoldható.

A maximális biztonság érdekében szinte minden esetben levegőmegújító rendszert kell beépíteni a krioterápiás helyiségben. A helyiséget oxigénérzékelővel is el kell látni az oxigénszintjének mérésére. Ha túllépi az előre beállított szintet, a riasztó megszólal, bekapcsolja a szellőzőrendszert és 100%-osan biztonságossá teszi a helyiséget.

Nyomás Alatti Henger
Páncélozott kriogenikus szállító tömlő
Fehér dewar edény nyomás-mentes rendszer használatához

CRYONiQ Helpline

In case of Any Questions about Quality Control & Certification & Standards of Quality please contact us on support@cryoniq.hu